Våre beste råd

Marvelous Hair Extensions

Håret er designet og utviklet av norske frisører med lang erfaring innenfor hair extensions. Håret vi bruker på Marvelous er europeisk.

Marvelous hair extensions har utviklet ett bredt spekter av forskjellige fargedybder og nyanser med blant annet balayage, ombré og kalde/varme farger innenfor våre extensions.

Takket være den unike måten de behandler håret på, er kvaliteten fin uavhengig av fargedybden.

Håret bør heises opp etter 5-7 uker, maksimalt 8 uker. Det kan derfor være veldig bra å booke din neste før du drar fra salongen etter behandlingen. 

FØR BEHANDLINGEN DIN 

Vi ber alle kunder å komme med nyvasket hår uten noe balsam eller leave-in produkter til heising av extensions. Hvis ikke man må betale for å vaske håret hos oss.VASK

Vent 24 timer før du vasker håret etter påsetting. Alltid børst håret ditt først før vask.

Tapefestene skal alltid ligge i naturlig fallretning. Ikke len deg for mye bakover og aldri bøy deg forover (for eksempel over badekaret kun for å vaske håret). Dette kan gjøre at dine extensions sklir ut, på grunn av naturlig fallretning på tape festene som vil få tyngdepunktet på feil plass.

Siden extensions festene ikke er i kontakt med hodebunn, blir de ikke skittene på samme måte som ditt eget hår og derfor trenger de ikke sjamponering på samme måte. I stedet bløt håret med vann og start med en balsam i lengdene. La det virke mens du tar sjampo i hodebunnen. Vi anbefaler å vaske håret to ganger med sjampo og avslutt med balsam eller kur i lengdene fra ørene til spissene. Bruk bare flate håndflater og ikke fingertuppene mot hodebunnen og extensionsfestene.

Når man tørker håret med håndkle skal man kun trykke og klemme rundt håret og ikke sirkulere håndkleet rundt hodet og håret.

Skulle det være floker i håret etter vask, vær forsiktig med å børste de ut når håret er vått. Når tapefestene er bløte kan de skli ut hvis man drar i håret. Start i endene og børst videre oppover mens du holder fast håret lenger opp for å være mest mulig skånsom.RETT PRODUKTER

For å kunne beholde garantien og bevare kvaliteten på håret i minst et år, må man bruke hårprodukter som gir rikelig med fuktighet og pleie til hjemmebruk. Vi anbefaler å bruke 4 typer produkter; sjampo, balsam, kur og en leave-in detangler. Om garantien skal gjelde må kjøp av produkter lagres i systemet på din kundeprofil hos Meraki Studio.

Du trenger en spesialbørste for at håret skal holde seg best som mulig som ikke sliter på tapefestene. Ved feil bruk av børste kan føre til at busten på børsten kan feste seg mellom hodebunn og et tapefeste, hvor tapefestet lett kan bli revet av, og ditt eget hår kan følge med også. Derfor anbefaler vi en tangle teezer eller naturbørste som ikke har stiv bust. Riktige spesialbørster kan du kjøpe hos oss.FØN OG STYLING ETTER VASK

Når tapefestene er bløte kan de lettere skli ut når man børster håret, derfor vær ekstra forsiktig. Bruk serum, krem eller hårolje i lengdene for å gi fuktighet.

Aldri legg deg til å sove med vått hår. Dette vil slite ekstra på extensionshåret og tapefestene.

Føn håret stående og pek føneren nedover, ikke oppover. Skjellaget i extensionshåret må ligge nedover for at det skal holde seg best mulig vedlike.

Du kan bruke en rettetang eller krølltang for å blende håret bedre om det er en stor lengdeforskjell på ditt eget hår og extensionshåret. Husk at håret må være 100% tørt før du tar i bruk varme stylingverktøy og alltid bruk 185 grader. Ved denne temperaturen vil du beholde fuktigheten i cortex (innerst i hårstrået) og lukke skjellaget for å få et mer glansfullt hår. Ved mindre temperaturer vil man tørke ut håret,  ved høyere temperaturer er det mulig å brenne håret.HVERDAGSLIG BRUK OG INFORMASJON

Er det første gang du prøver tape extensions må du påberegne nye rutiner for ditt hår. Skulle et feste eller to dette av er det helt normalt, siden man må bli kjent med nye rutiner. En tape extension kan falle av på grunn av man har børstet håret litt for hardt. Et annet tilfelle kan være at håret har blitt satt for stramt i en hestehale. Om tapefestet blir tvunget i en annen retning vil det slite opp eget hår ved røttene og bli for stramt.

På natten kan det være lurt å sove med flette liggende på brystkassen eller at du bøyer deg frem og setter opp håret i en løs strikk midt på toppen av hodet, slik at alle tapefestene blir snudd motsatt vei. Hvis håret ligger løst på puten eller ligger i klem bak på ryggen, vil det resultere i friksjon i festene, som gjør at holdbarheten blir redusert. Ved å sette det opp, unngår man også at det floker seg over natten.

For styling med hestehale anbefaler vi en lav hestehale slik at alle festene ligger i naturlig fallretning eller en høy hestehale på toppen av hodet slik at alle tapefestene ligger motsatt vei. Vi anbefaler ikke å har en hestehale midt på bakhodet siden tapefestene vil bli tvunget bak og det vil bli en stor belastning for hårstråene dine for å holde på tapen. Dette kan føre til betennelse i hårsekken og at ditt eget hår faller av fra roten.

Ikke bade i klorvann med Marvelous Hair Extensions, da dette kan føre til at håret blir tørt og kan skifte farge, noe som også kan skje med ditt eget hår. Vil du bade i basseng er det anbefalt å bruke en badehette og husk å ta den av under rennende vann for at det ikke skal slite på hårfestet der du har fine, tynne hårstrå. Etter bad i saltvann, anbefaler vi å skylle håret med vann rett etter og kure håret samme dag.

Husk at Marvelous Hair Extensions er ekte hår og at dette håret har grodd langt og trenger ekstra pleie. Håret er klippet av og derfor har ikke like lang levetid som et hårstrå som sitte fast i roten. Det tåler ikke så mye temperaturforskjeller, som varme og kulde. Vi anbefaler derfor å bruke hårolje eller et leave-in krem for å beskytte håret og alltid bruke et varmebeskyttende produkt ved bruk av varme stylingverktøy.

Følger du de instruksene ovenfor vil det ikke slite på ditt eget hår og du vil få et hår du kan være fornøyd med over lang tid.


Husk også at om du velger å lysne/bleke Marvelous Hair Extensions, mister du garantien. Samme gjelder ved bruk av butikkfarger.