Q&A Sweeteez - keratinbehandling

Questions & Answers - about Sweeteez Professional


Det er mange som har oppdaget det som er redningen for håret.

En helt ny kur-behandling har endelig kommet til Norge — Sweeteez keratinbehandling.


Alle bilder viser etter vask samme dag


Etter en spørsmålsrunde på Instagram ( @sweeteeznorway ) kom det inn veldig mange spørsmål om denne behandlingen. Det er tydelig at dette er nytt for mange og at det skaper nysgjerrighet rundt produktet og resultatet.


Her er spørsmålene som ble spurt:

 • Er resultatet likt etter utført behandling og så vasker man håret som normalt hjemme? Vi vasker håret som normalt etter behandlingen, og føhner håret helt enkelt som man gjør hjemme. Men husk når du føhner håret hjemme så må du føhne fra toppen og nedover slik at glansen i håret kommer bedre frem.

 • Kan man kjøpe produktene man trenger til keratinbehandling på Meraki Studio? Vi har alt du trenger i hjemmebruk.

 • Hvor mange timer tar behandlingen? Mellom 3-5 timer. Avhengig av tykkelse og lengde.

 • Må det brukes spesialprodukter for hver hårvask etter behandlingen? Riktig pleie er veldig viktig for videre behandling av håret. Vi anbefaler 4 basis produkter. Sjampo, balsam, kur og leave in krem/olje.

 • Hva skal man unngå etter en behandling? Produkter som inneholder sulfat. For best resultat så kan du føhne håret tørt etter vask, med pleiende leave in produkt i håret.

 • Anbefales keratinbehandling når man har tynnere hår? På det sterkeste! Håret blir mye sterkere og sunnere og det føles mye tykkere pr hårstrå.

 • Kan man ta det på kort hår? Og har det noe effekt da? Om håret har fall/krøll så vil man få rett hår selv om det er kort. Men man blir litt avhengig av å gjenta behandlingen oftere siden håret vokser fort ut igjen. Mange har også tørt/porøst hår fra naturens side, og vil da få mye blankere og sunnere hår etterpå.

 • Er det slik at effekten blir bedre jo flere behandlinger man tar med tiden? Helt riktig.

 • Hvor lang tid før jeg sette av? Spørs hvor langt og tykt håret ditt er, men det tar som regel 4 timer.

 • Er det bedre å ta keratin behandling enn straight and shine? Straight and shine er en kjemisk behandling. Sweeteez keratinbehandling er ikke kjemisk og forandrer ikke bindingene i håret.

 • Er det sånn at håret ikke kan vaskes / settes opp osv. etter behandling? Evnt. hvor lenge? Vi vasker håret rett etter behandlingen, slik at du ser resultatet med en gang.

 • Håret mitt blir fort fett, hvordan blir det når jeg tar keratinbehandling? Vi elsker Noir tørrsjampo. Den gir volum og tekstur. Den løfter håret og du slipper fett/flatt hår.

 • Hvor ofte kan man ta Sweeteez keratinbehandling? For å opprettholde effekten anbefaler vi 1-3 ganger i året.

 • Er det slik at håret er “rett” etter man har dusjet? Eller må man føhne håret? Håret er rett etter man vasker det. Effekten er bedre og varer lengre om man føhner det med høy varme. Husk å bruke leave in produkt.

 • Hvor mye koster det for afro hår? Virker det samme på alle type hår? Det er avhengig av lengde og tykkelse. Men ca 4000kr. Ja, alle hårtyper kan ta denne behandlingen.

 • Hvor lenge forblir håret rett? Om behandlingen gjentas flere ganger, vil det holde til håret klippes av. Noen har rett hår hele tiden etter første behandling også.

 • Kan man evt ta inn behandlingen i sin salong? Ta kontakt med frisøren din og hør om de vil ta inn Sweeteez i sin salong. De kan sende en forespørsel til post@sweeteeznorway.no

 • Kan tynt krøllete hår ta det? Og er det skadelig? Sweeteez er bra for alle hårtyper. Håret blir sterkere og sunnere. Hvert hårstrå følges også mye tykkere.

 • Hvordan skal håret være når man kommer til timen? Nyvasket eller er det det samme? Nyvasket dagen før uten styling-produkter i håret.

 • Jeg skal ta keratinbehandling om noen måneder, er det noe man bør gjøre på forhånd? Eneste råd jeg har er at du tar det så fort som mulig. Du kommer til å elske håret ditt i sommer uten å tenke på utglatning og brusete hår etter bading.

 • Kan man farge håret etter behandling? Eller vente en viss tid? Bleke/stripe før behandlingen. Farge håret etter behandling (ca 3 uker etter).

 • Har lyst til å farge håret varmt/brunt. Bør jeg ta keratinbehandling før eller etter? Etter behandlingen. Dette fordi at keratinbehandlingen vil lysne farget hår under prosessen. Etter behandlingen er ferdig er håret litt “kapslet” og fargen trekker dårlig med det samme. Om du venter ca 3 uker til håret trekke bedre fargen.

 • Er det noe spesielt jeg må tenke på om jeg ønsker å krølle håret etter denne behandlingen? Alltid varmebeskyttende krem/spray. Btw, krøllene varer enda lengre og blir såååå fine med Sweeteez i håret!

 • Hva gjør en keratinbehandling? Først og fremst, bygger opp igjen slitt og skadet hår. Gir fuktighet og myyyye glans! Bieffekten er at håret blir helt rett og glatt.

 • Hva koster det? Alt ettersom hvor langt og tykt håret er. Mellom 2990kr og 3990kr. I noen tilfeller om håret er ekstremt tykt/langt kan det bli litt dyrere.

 • Hvor mye koster hjemmeproduktpakken? Til sommeren vil det komme egne produkter til Sweeteez. Men vi har produkter som er veldig bra for håret etter behandlingen som koster mellom 299-349kr for sjampo. 299-479kr for balsam/kur, 409kr for leave in krem.

 • Kan gravide ta denne behandlingen? Ja.

 • Kan håret vaskes hjemme like etter å ha tatt behandlingen? Vi vasker håret rett etter behandlingen slik at du ser resultatet med en gang.

 • Har dere flere bilder / video av keratin gjort på afro hår? Det meste ligger på Instagram. Du kan også sjekke under taggede bilder / video på @sweeteeznorway eller hashtag # Sweeteeznorway eller sweeteeznorge.

 • Kan man krølle håret når man har fått keratinbehandling? Ja! Krøllene/bølgene varer enda lengre! Til du vasker det, da blir det rett igjen.

 • Må man føhne håret etter hver vask? Håret former seg bedre når det blir føhnet med varme. Det blir mer glansfullt og enda mer rett.

 • Hvor lenge varer en behandling? Dette er avhengig av hårtype. Veldig mange får rett hår til det klippes av, mens med noen kan litt av strukturen komme tilbake etter en stund. Behandlingen vil ha bedre effekt og lengre holdbarhet etter behandling nr.2. Om du har krøller/fall vil du få ettervekst når det gror ut.

 • Hva skjer hvis man bader i saltvann? Det skal gå fint, men anbefaler å vaske med ferskvann rett etterpå for å få bort salt. (salt gjør at keratinbehandlingen går fortere ut av håret). Solbeskyttelse er luft å bruke for å beskytte keratinen. (krem/olje/leave in spray)

 • Kan du ta behandlingen selv om du farger håret eller har balayage i håret? Det kan du. Diamond Cells er for farget hår og blonde nyanser. Den inneholder lilla pigmenter for å bevare fargen.

 • Er det sunt for håret? Ja! Sweeteez er en intensiv kur som reparer kjemisk skadet hår eller om håret bare er tørt og livløst. Du vil merke at håret knekker mindre og du slipper å bruke rettetangen hver dag.

 • Hvor lang tid tar det? Tynt hår opp til 3 timer. Medium hår 3-4 timer. Tykt/langt/afro 4-5 timer.

 • Hvor ofte må man gå til frisøren etterpå? Det spørs litt hvor mye krøll du har. Om det er mye krøll vil det synes i etterveksten siden resten av håret er rett. 1-3 ganger i året anbefales.

 • Må man bruke en spesiell sjampo? Sulfatfri sjampo. Kjøp produktene som frisørsalongen anbefaler. De som kjøpes i butikk har ofte en stor andel av sodium chloride som ikke skal være for mye av i sjampoen. Tilhørende produkter til Sweeteez kommer snart!

 • Blir håret rett hos alle? JA!

 • Er det ikke egentlig skadelig for håret med så mye eksponering for varme med rettetangen? Nei, vi tar i keratin først, som trekker inn i håret og beskytter cortex i håret.

 • Er det slik at håret blir permanent rett, også blir bølgene ettervekst? Ja, du må være 100% sikker på at du ikke ønsker krøllene tilbake. Du kan risikere å måtte gro ut hele håret på nytt igjen for å få tilbake den originale strukturen.

 • Hvor kan man få gjort dette? Sweeteez finnes i flere salonger rundt om i landet. Spør din frisør.

 • Tok en keratinbehandling for et år siden, men da føltes håret mitt fett ut. Er det normalt? Noir tørrsjampo er redningen for flatt og fett hår. Den gir volume og tekstur.

 • Hvilke rettetang bruker dere? Svar til frisører: Vi bruker en bred rettetang med varmegrader som kan stilles digitalt. Snart kommer Sweeteez med egen rettetang som kommer for salg.

 • Lukter det sterkt? Sweeteez lukter fantastisk godt! Den gir ingen svie, ingen ubehag og heller ingen sterk gass under prosessen. Mange keratinbehandlinger inneholder en gass som heter formaldehyde, denne gassen er farlig. Styr unna! Sweeteez inneholder ikke noen farlige gasser.

 • Anbefaler dere å klippe håret/stuss før behandling? Så lenge du ikke ønsker å klippe av mye av lengden, kan dette gjøres etter behandlingen er ferdig for å finjustere frisyren.

 • Mister man mye hårfarge av behandlingen? Om håret ditt er farget mørkere, vil fargen bli litt lysere. Dette pga varmen og glatteprosessen.

 • Hva skjer om man ikke føhner håret etter hver vask? Alles hår er forskjellige. Noen får helt rett hår uansett hva de gjør, mens noen andre kan få litt fall om de lufttørker håret. Men håret vil aldri gå tilbake til det naturlige fallet før det klippes av og gror ut igjen.

 • Sliter det på håret? Sweeteez har kun en oppgave, det er å gjøre håret mye sunnere og glansfullt.

 • Hva er det som gjør Sweeteez sin keratinbehandling annerledes fra andre? Vi har prøvd veldig mange forskjellige. Først og fremst resultatet! Den lufter helt fantastisk godt og gir ingen ubehag under prosessen. Resultatet er helt rått! Vi på Meraki Studio synes den er overlegen ift andre merker.

 • Er det slik at behandlingen er 100% ferdig etter dere vasker håret? Ja. Vi vasker alltid håret rett etter behandling for å vise kunden resultatet med én gang. Håret er også litt statisk etter glatteprosessen, og det er fint å kunne vaske gjennom med sjampo og balsam/kur til slutt.

 • Hvorfor retter dere håret etter å ha tatt i behandlingen? Vi påfører keratinkremen først, akkurat som en farge i hele håret. Denne må virke 45-60min. Etterpå skyller vi det ut med vann og tørker håret 100% tørt. Keratinen aktiveres når den blir varmebehandlet, og dette skjer gjennom utglatningsprosessen.

 • Varer glansen lenge? Ja, heldigvis! Men dette avhenger av ytre påvirkninger. For vedlikehold anbefaler vi behandlingen 1-3 ganger pr år.

 • Anbefales behandlingen hvis man prøver å spare ut til langt hår? Vi startet med denne behandlingen i september 2018. Jeg kan understreke at ALLE våre kunder har kommet tilbake med tykkere og sterkere hår og ikke minst mye lengre hår for de som har spart. Noen har til og med sluttet med extensions siden håret har blitt så fint.
Håper du fikk svar på det du lurte på.

Om du er frisør og ønsker Sweeteez i din salong, send mail til post@sweeteeznorway.no for mer info.